Duurzaamheid

We zijn ervan overtuigd dat onze tuinoplossingen niet alleen uw tuin verfraaien, maar ook bijdragen aan een duurzame toekomst. Samen streven we naar een gezonde, groene omgeving waar iedereen van kan genieten. We kiezen voor duurzame materialen en we kiezen voor beplanting die de biodiversiteit bevorderd. Als wij geen natuurvriendelijke of duurzame oplossing hebben, dan zorgen we dat we die in de toekomst wel te hebben! 

Sedum daken

Sedumdaken zijn daken die bedekt zijn met sedumplanten. Deze planten, die vaak worden gebruikt in groendaken, zijn vetplanten die van nature droogtebestendig zijn en weinig onderhoud nodig hebben. Sedumdaken worden steeds populairder in stedelijke gebieden vanwege hun vele voordelen.

Een van de belangrijkste voordelen van sedumdaken is hun vermogen om regenwater vast te houden. Dit helpt om wateroverlast te voorkomen en de belasting van rioleringssystemen te verminderen. Sedumplanten hebben een hoge wateropnamecapaciteit en kunnen tot wel 50% van het neerslagwater vasthouden en geleidelijk weer afgeven aan de atmosfeer.

Sedumdaken hebben ook een positief effect op de isolatie van gebouwen. In de zomer houden ze de warmte buiten en zorgen ze voor verkoeling, terwijl ze in de winter juist warmte vasthouden en daardoor energie besparen. Dit leidt tot een verlaging van de energierekening en een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen.

Een ander voordeel van sedumdaken is dat ze bijdragen aan de biodiversiteit. De planten bieden een leefgebied voor insecten en vogels, waardoor de lokale natuur wordt ondersteund.

Tot slot zijn sedumdaken ook esthetisch aantrekkelijk. Ze bieden een groene en kleurrijke omgeving die bijdraagt aan de leefbaarheid van de omgeving. Bovendien kunnen ze bijdragen aan de waarde van het pand, omdat ze steeds populairder worden bij potentiële kopers.

Kortom, sedumdaken zijn een duurzame en milieuvriendelijke oplossing voor op uw aanbouw, garage of schuur. Ze bieden voordelen op het gebied van waterbeheer, isolatie, biodiversiteit en esthetiek en dragen daarmee bij aan een leefbare en gezonde omgeving.

Bamboe schutting / vlonder

Een bamboevlonder is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een duurzame en milieuvriendelijke oplossing voor hun terras of balkon. Bamboe is namelijk een snelgroeiende grassoort die in vergelijking met hout veel sneller en efficiënter kan worden geproduceerd.

Hier zijn enkele voordelen van een bamboevlonder:
Duurzaamheid: Bamboe is een zeer duurzaam materiaal dat bestand is tegen slijtage en weersinvloeden. Het heeft een levensduur van 15-25 jaar, afhankelijk van de kwaliteit van de bamboe en het onderhoud.
Milieuvriendelijk: Bamboe is een zeer milieuvriendelijk materiaal. Het groeit snel en kan worden geoogst zonder de plant te beschadigen, waardoor het een hernieuwbare bron is. Bovendien heeft bamboe een lage CO2-voetafdruk en absorbeert het meer koolstofdioxide dan bomen.
Gemakkelijk te onderhouden: Bamboevlonders zijn gemakkelijk te onderhouden. Ze vereisen geen speciale behandelingen of coatings en kunnen eenvoudig worden schoongemaakt met een bezem en water.
Esthetisch aantrekkelijk: Bamboe heeft een mooie en natuurlijke uitstraling en kan worden gekocht in verschillende kleuren en stijlen. Hierdoor past het bij verschillende inrichtingen en stijlen.
Comfortabel: Bamboe is een zeer comfortabel materiaal om op te lopen. Het heeft een zachte textuur en is niet glad, waardoor het een veilige keuze is voor kinderen en ouderen.
Kortom, een bamboevlonder is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een duurzame, milieuvriendelijke, gemakkelijk te onderhouden en esthetisch aantrekkelijke oplossing voor hun terras of balkon.

Informatie aanvragen

Contact

Contact

Jouw tuin, jouw stijl

Wij geloven dat jouw tuin moet passen bij jouw smaak en persoonlijkheid. Dat begint met een idee en inspiratie. Wij helpen jou in het volledige proces, van idee tot realisatie. Van aanleg tot onderhoud. Jouw tuin, jouw stijl.

Onze diensten

Benieuwd naar wat Van der Put tuin & landgoed voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.