Sedum daken

Sedumdaken zijn daken die bedekt zijn met sedumplanten. Deze planten, die vaak worden gebruikt in groendaken, zijn vetplanten die van nature droogtebestendig zijn en weinig onderhoud nodig hebben. Sedumdaken worden steeds populairder in stedelijke gebieden vanwege hun vele voordelen.

Eén van de belangrijkste voordelen van sedumdaken is hun vermogen om regenwater vast te houden. Dit helpt om wateroverlast te voorkomen en de belasting van rioleringssystemen te verminderen. Sedumcassettes hebben een hoge wateropnamecapaciteit en kunnen tot wel 100l per vierkante meter van het neerslagwater vasthouden en geleidelijk weer afgeven aan de atmosfeer.

Sedumdaken hebben ook een positief effect op de isolatie van gebouwen. In de zomer houden ze de warmte buiten en zorgen ze voor verkoeling, terwijl ze in de winter juist warmte vasthouden en daardoor energie besparen. Dit leidt tot een verlaging van de energierekening en een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen.

Een ander voordeel van sedumdaken is dat ze bijdragen aan de biodiversiteit. De planten bieden een leefgebied voor insecten en vogels, waardoor de lokale natuur wordt ondersteund.

Tot slot zijn sedumdaken ook esthetisch aantrekkelijk. Ze bieden een groene en kleurrijke omgeving die bijdraagt aan de leefbaarheid van de omgeving. Bovendien kunnen ze bijdragen aan de waarde van het pand, omdat ze steeds populairder worden bij potentiële kopers.

Kortom, sedumdaken zijn een duurzame en milieuvriendelijke oplossing voor op uw aanbouw, garage of schuur. Ze bieden voordelen op het gebied van waterbeheer, isolatie, biodiversiteit en esthetiek en dragen daarmee bij aan een leefbare en gezonde omgeving.

Informatie aanvragen

Contact

Algemene voorwaarden

Contact

Jouw tuin, jouw stijl

Wij geloven dat jouw tuin moet passen bij jouw smaak en persoonlijkheid. Dat begint met een idee en inspiratie. Wij helpen jou in het volledige proces, van idee tot realisatie. Van aanleg tot onderhoud. Jouw tuin, jouw stijl.

Onze diensten

Benieuwd naar wat Van der Put tuin & landgoed voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.